1 2 3 4

Roma gyerekek korai képességgondozásához szükséges helyi kapacitások fejlesztése

2018 februárjában indítottuk el a „Roma gyerekek korai képességgondozásához szükséges helyi kapacitások fejlesztése” elnevezésű kisadományi programunkat.  

A program keretében 10-12 az Észak-Magyarországi és Észak-Alföldi régiókban működő, bejegyzett, marginalizált helyzetű roma közösségeket támogató civil szervezetet részesít Alapítványunk - meghívásos pályázati úton - vissza nem térítendő támogatásban (projektenként közel 3 millió forint értékben).

Az Alapítvány aktív, igazolható eredményeket felmutatni bíró, helyi kapacitásokkal rendelkező, civil szervezeteket hív meg a programban való részvételre. A kiválasztott szervezetek 12 hónap hosszú projekteket bonyolíthatnak le roma gyerekek kora kisgyermekkori fejlesztése érdekében marginalizált helyzetű roma közösségekben.

A szervezetek szakmai kapacitásaik fejlesztéséhez külön támogatást igényelhetnek szakmai képzések formájában, illetve peer-to-peer tanulás keretében működnek majd együtt egymással. Mindemellett egy szlovákiai szakmai tanulmányút és egy záró konferencia kerül lebonyolításra a program keretein belül.

A program párhuzamosan fut Kelet-Szlovákiában, illetve 2019-től Nyugat-Ukrajnában is a Kárpátok Alapítványi Hálózat (www.carpathianfoundation.org) tagjainak jóvoltából.

Az együttműködő, eredményes szervezetek a következő években is meghívásra kerülhetnek a programba, amely során 2019-től aktív határon átívelő tapasztalatcserét kívánunk támogatni.

 

További információ kérhető:

Bata Boglárka – 20-573-6644, boglarka.bata@cfoundation.org

Havasi Norbert- 30-520-9318, norbert.havasi@cfoundation.org

 

 

Undefined