A Föld a Barátom!-alkotáspályázat gyerekeknek

Az egri székhelyű Kárpátok Alapítvány a LEGO Csoport támogatásával két körös kreatív, alkotó versenyt hirdet az északkelet-magyarországi térségben működő (Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék) óvodai csoportok, általános iskolai osztályok és civil szervezetek részére.

Téma: környezet- és természetvédelem, fenntartható fejlődés

Olyan oktatási intézmények (óvodák, általános iskolák) és civil szervezetek pályázatait várjuk, ahol hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek tanulnak! Pályázni csoportonként, osztályonként lehet, minden első körben résztvevő csoport egy LEGO vagy DUPLO Play Boxot kap ajándékba!

Kategóriák:

• Óvodások
  • Általános iskolások I. (1.-2. osztály)
  • Általános iskolások II. (3.-4. osztály)
  • Általános iskolások III. (5.-8. osztály)

Első kör:

Alkalmazható technika: háztartásokban megtalálható anyagok (pl.: szalvéta, újságok, kartondobozok, textil-, üveghulladék stb.) újrahasznosításával, ill. természetben fellehető alapanyagok (pl.: homok, kövek, gallyak, levelek, termések, stb.) felhasználásával. Hagyományos eszközök is alkalmazhatóak (festék, tempera, zsírkréta, színes papír, stb.), a fő cél a téma minél innovatívabb formákban történő bemutatása.

Nyeremény: 1 db LEGO vagy DUPLO Box/csoport

Második kör (a részvétel nem kötelező, de csak az első körös nevezők vehetnek benne részt):

Alkalmazható technika: Az ajándékba kapott építőkockákat szükséges használni, azokból a témában építeni, vagy valamilyen alkotást létrehozni, azt lefotózni, levideózni és beküldeni.

Nyeremény: nagy értékű LEGO szettek a kategórianyertes csoport minden tagjának, illetve minden résztvevő gyermek egy-egy LEGO/DUPLO szettet kap ajándékba.

Határidők:

Első kör: 2021. május 15.

Második kör: 2021. október 30.

Eredményhirdetés: 2021. november 15.

A versenyen való részvételhez regisztráció szükséges, amely során egy elektronikus űrlapot kell kitölteni, és a pályamunkákat feltölteni, vagy postai úton szükséges megküldeni a Kárpátok Alapítvány-Magyarország, 3300 Eger, Felvégi u. 53. címre („A Föld a Barátom!” megjelöléssel). A postai úton küldött pályázóknak is szükséges regisztrálniuk.

ITT REGISZTRÁLOK

A regisztrációs űrlap csak Google-fiókba történő bejelentkezés után érhető el. Amennyiben nem rendelkezik Google-fiókkal, a csatolmányban megtalálható jelentkezési lapot és a pályamunkát az "afoldabaratom@gmail.com" címre megküldve jelentkezhet.

A versenyfelhívás a legfontosabb tudnivalókkal ITT érhető el.

Az adatkezelési tájékoztatót ITT érhető el.

További információ kérhető:

Németh Mercédesz

Email: mercedesz.nemeth@cfoundation.org

Telefon: +36706241995

A Kárpátok Alapítvány-Magyarország elkötelezett a gyerekek fizikai, érzelmi, szociális és egyéb biztonságának szavatolása iránt, ezért kérünk minden pályázót, olvassa el Védelmi Szabályzatunkat!