18,5 millió forint kiemelkedő tehetségű kézművesek támogatására

A New York-i székhelyű Tulipán Foundation 2023-ban ismét meghirdette Réka Darida Ösztöndíj Programot, amelynek keretében egy éven át havi ösztöndíj jellegű támogatásban, valamint a projektek megvalósításához szükséges dologi kiadások fedezésére egyedi elbírálással megállapított pénzügyi támogatásban részesíti a népi kézművesség és a magyar népművészetben gyökerező iparművészet területeken tevékenykedő különleges tehetségű alkotókat, akik Magyarországon vagy a határon túli magyar területeken végeznek önálló alkotói tevékenységet.

A program lebonyolításában magyarországi partnerként vesz részt a Kárpátok Alapítvány, végzi az ösztöndíjak és támogatások utalványozását, és felhasználásának nyomon követését. Ennek értelmében 2023. december 1-jén a Kárpátok Alapítvány kuratóriuma hat művész részére hagyott jóvá egy-egy éves ösztöndíjtámogatást mindösszesen 18.498.555 Ft összértékben.

Gratulálunk a kiválasztott ösztöndíjasoknak, valamint a program valamennyi közreműködőjének! Sok sikert és eredményes munkát kívánunk!

A döntési lista alább érhető el.

A programról további információ a Tulipán Foundation honlapján: https://www.tulipanfoundationnyc.org - érhető el.