Korai képességgondozásról tartottunk képzést

2019. március 26-27-én két napos képzést szerveztünk Noszvajon, Szomor Éva vezetévésel korai képességgondozás témakörében. A képzésen a "Roma gyerekek korai képességgonodzásához szükséges helyi kapacitások fejlesztése" c. programunk támogatott szervezeteinek képviselői vettek részt, elsősorban azok a kollégák, akik a gyermekfoglalkozásokat vezetik az egyes településeken. 

Első nap a kommunikációfejlődés koragyerekkorban, a kommunikációs nehézségek kiigazítása óvodás korban, és az életkornak megfelelő csoportos játékok gyűjtéséről hallhattak a résztvevők. Második nap a szülők szerepe a kisgyermek fejlődésében, fiatal szülők tanulási, felzárkóztatási lehetőségei illetve a kisgyermek és családi programok szervezése volt a téma. A résztvevők a több kiscsoportos feladat megbeszélése közben megoszthatták és megvitathatták egymással a tapasztalataikat és új ötleteiket.

Ezúton is szeretnénk minden szervezetnek megköszönni, hogy megtisztelt minket a részvételével és sok sikert kívánunk a munkájukhoz!

További információ itt olvasható a projektről: 

http://www.karpatokalapitvany.hu/tartalom/roma-gyerekek-korai-k-pess-ggondoz-s-hoz-sz-ks-ges-helyi-kapacit-sok-fejleszt-se

Címkék