Felhívás egri székhelyű civil szervezetek részére

FELHÍVÁS

EGRI SZÉKHELYŰ CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE

A KÁRPÁTOK ALAPÍTVÁNY ÖNKÉNTES ÉS GYAKORNOKI PROGRAMJÁBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE

A program célja, hogy az egyetemi hallgatók számára gyakorlati lehetőséget biztosítson civil szervezeteknél, lehetőséget nyújtson a tapasztalatszerzésre és jó referenciával szolgáljon a későbbi munkakeresés során. A fiatalok betekintést nyerhetnek a civil szféra működésébe, megismerkedhetnek egy civil szervezet tevékenységével, támogató környezetben szerezhetnek hasznos tapasztalatot. A program célja továbbá, hogy elősegítse a társadalmi tudatosságot, az önkéntesség és gyakornokság magyarországi gyakorlatának terjedését.

A programra jelentkező hallgatók – akár kötelező - gyakorlati idejüket olyan tevékenységgel tölthetik el, amely szakmai fejlődésüket szolgálja. A program során a hallgatóknak legalább 40 óra önkéntes/gyakornoki munkát kell végezniük az őket fogadó civil szervezetnél. Az önkéntes/gyakornok a fogadó civil szervezet által kijelölt mentorral dolgozik együtt, a megvalósítandó önkéntes tevékenységet a mentor és az önkéntes közösen állítja össze, amit az önkéntes/gyakornok munkavégzési tervében rögzítenek. Az önkéntes munkáról a hallgatónak szakmai beszámolót kell készítene, amelyet a programért felelős munkatársunk részére küldenek el.

A civil szervezetek egy regisztrációs űrlap kitöltésével tudnak jelentkezni a programra, melynek határideje, 2018. február 5-ig várják alapítványunk munkatársai.

Bata Boglárka
boglarka.bata@cfoundaion.org
Kárpátok Alapítvány-Magyarország
3300 Eger, Felvégi u. 53.
Tel.: 36-516-750