1 2 3 4

Állásfoglalás a STOP SOROS törvénycsomaggal kapcsolatban

Felháborítónak, hazugnak, gyűlöletkeltőnek és rendkívül károsnak tartjuk a STOP SOROS törvénycsomag tervezetet!

Mi nem térnénk most ki a törvénytervezet állítólagos „illegális migrációt támogató szervezetekkel” kapcsolatos rendelkezéseire, illetve a bevándorlást szervező személyek távoltartására sem.

DE AMI MELLETT NEM LEHET SZÓ NÉLKÜL ELMENNI, hogy a törvénytervezet értelmében minden olyan civil szervezet elveszítené közhasznú státuszát, amely több külföldi támogatásban részesül egy adott évben, mint belföldi támogatásban ÉS amennyiben a külföldi támogatásainak összege nagyobb, mint az 1%-os felajánlásainak összege.

Civil szakértők szerint (NIOK) ez közel 900-1000 civil szervezetet érinthet. És ez azzal jár, hogy az érintett közhasznú szervezetek nem tudnak majd adómentes ösztöndíjakat nyújtani, vagy céges támogatások után adókedvezményben részesíteni támogatóikat, illetve minden kedvezményezettjüknek (akik ingyenes szolgáltatásaikban részesülnek) személyi jövedelemadót kell fizetni. Tehát munkájuk teljes mértékben ellehetetlenül!

Ezt a rendelkezést rendkívül felháborítónak tartjuk! Mivel tovább stigmatizálja a külföldi támogatásban részesülő civil szervezeteket, ellehetetleníti munkájukat, és rengeteg olyan rászoruló, hátrányos helyzetű személy, gyermek, család esik el fontos, ingyenes szolgáltatásoktól, juttatásoktól, ösztöndíjaktól, amelyek más forrásból nem biztosítottak számukra.

SZÉGYENTELJES ÉS GYŰLÖLETKELTŐ azt sulykolni, hogy a külföldi támogatás álságos; sajnos hazánkban rengeteg olyan társadalmi probléma létezik, amelyek kezelésére nehéz belföldi támogatást szerezni (főként, hogy Magyarországon magánszemélyek nem érvényesíthetnek adókedvezményt adományaik után)!

Teljes mértékben elítéljük ezt a törvénytervezetet!

Kérjük, álljatok ki ti is az érintett civil szervezetek mellett!

Küldjétek el véleményeteket (akár ki is másolhatjátok az általunk írtakat) a kormánynak az alábbi e-mail címre:

velemenyezes@mk.gov.hu

Ha kíváncsiak vagytok, a Kárpátok Alapítvánnyal mi történne, ha életbe léptetik ezt a szégyenteljes és hazug törvénytervezetet, akkor nyissátok meg a lenti pdf csatolmányt, amelyben röviden bemutatjuk mindazokat a programjainkat, amelyek külföldi támogatással futnak, vagy valósultak meg, és amelyek megszűnnek, ha életbe lép ez a törvénytervezet. Szeretnénk ezzel alátámasztani, hogy a külföldi támogatás nem káros, és hazugság, hogy akik ilyen támogatásban részesülnek, azok a SOROS Terv megvalósulását, vagy a migrációt támogatják.  

Itt olvashatjátok egyébként a tervezett törvénycsomagot:

http://www.kormany.hu/download/c/9a/41000/STOP%20SOROS%20T%C3%96RV%C3%89NYCSOMAG.pdf

Köszönjük a támogatásotokat!

Tartalom: 
Címkék: 
File attachments: 
CsatolmányMéret
PDF icon STOPSoros.pdf1.18 MB