Megjelent a TGE 2017. évi első hírlevele

A hírlevélben Olvashatunk arról, hogy az Élettan Kutatási Alapítvány (Fondation pour la recherche en Physiologie) gyűjtésbe kezdett, hogy tudományos kutatási programot tudjon indítani. A gyűjtést egy jótékonysági vacsora keretein belül valósítják meg. A kutatási program célja, hogy megfejtsék mi a titka a Kelet-Afrikában honos csupasz földi kutya (mole-rat) hosszú élettartamának – mivel több mint 30 évig élnek rákos megbetegedés, keringési és neurodegeneratív megbetegedések nélkül-, és hogyan lehet ezeket a felfedezéseket az emberi egészségre fordítani. A programról bővebben itt olvashatnak.

A hírlevélben bemutatkozik a „Foundations for peace (Alapítványok a békéért)” nemzetközi aktivisták hálózata, melynek célja, hogy a békét és a társadalmi igazságosságot népszerűsítse a konfliktusokkal terhelt régiókban.

A hírlevélben olvashatunk a spanyolországi Proactiva Open Arms szervezet munkájáról, melynek célja, hogy az Európába tengeren, hajókon, csónakokban menekülőknek segítséget nyújtsanak. 2015 őszén a szervezet munkatársai Görögországba is elmentek, azóta is ott vannak, és szükség esetén életeket mentenek. Munkájukról bővebben a TGE hírlevélben olvashatnak.

A hírlveélben a Womanity Alapítvány beszámol arról, hogy a TGE hálózaton keresztül érkezett adományok hogyan járultak hozzá munkájukhoz, milyen eredményeket értek el Afganisztánban, ahol az adományoknak köszönhetően 33 ezer iskolás lánynak (és fiúnak) tudtak egy éves Webfejlesztői kurzust indítani, mely nagyban hozzájárult az Alapítvány azon céljához, hogy elősegítsék a női – férfi egyenjogúságot, és a nők megerősítésével hozzájáruljanak teljes társadalmi-, gazdasági és politikai részvételükhoz.

Amennyiben szívesen olvasna hasonló eredményekről, iratkozzon fel a TGE hírlevelére a TGE honlapján.

Címkék: