Szakmai tanulmányút Egerben

2017. október 9-én Egerben fogadtunk egy 50 fős ukrán és moldáv polgármesterekből és települési képviselőkből álló delegációt, akik az egri és a magyarországi hulladékgazdálkodást érkeztek hazánkba tanulmányozni.

Ukrajnában, Moldovában 2018. január 1-vel megváltozik az ez irányú jogi szabályozás és a települési önkormányzatoknak kell majd megszervezniük a hulladék elszállítását, feldolgozását, hasznosítását. Annak érdekében, hogy eredményesen felkészülhessenek erre a feladatra, a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával megvalósított projekt keretében, a delegáció ellátogatott Lengyelországba, Szlovákiába, Csehországba és Magyarországra is. A tanulmányút során a visegrádi országok gyakorlatait tanulmányozták.

Az egri program során, Misik Tamás, az egri Eszterházy Károly Egyetem Földrajz és Környezettudományi Intézetének adjunktusa tartott a delegációnak a délelőtt folyamán előadást az egri, magyarországi jogi szabályozásról, illetve gyakorlatokról. A délután folyamán pedig egy üzemlátogatás keretében az egri hulladékválogató udvart ismerhették meg a résztvevők.

A szakmai tanulmányutat Alapítványunk szervezte, köszönetet mondunk segítőink, a Kaptárkő Egyesületnek is!

File attachments:
CsatolmányMéret