Támogatás - Ukrán Alap

A nyíregyházi Rejtett Kincsek Down Egyesület 1.000.000 Ft-os támogatást nyert el a Kárpátok Gyorssegély Alap Ukrajnáért pályázaton.  A Csodavárban ingyenes játszóházi lehetőséget biztosítanak kötetlen formában az Ukrajnából menekült gyerekeknek, de segítséggel, miközben a szülők is egy kicsit kikapcsolódhatnak. Gyógypedagógus szakemberek felmérik a hozzájuk eljutó gyerekeket és a számukra megfelelő fejlesztést elindítják vagy folytatják. A fejlesztésekhez szükség esetén ukrán tolmácsokat is bevonnak. A súlyos értelmi fogyatékos gyermekekhez szakembereik a szálláshelyekre mennek ki fejlesztést tartani.

A honti gyermektáborban is tevékenykedő „Élni Akarunk Közhasznú Alapítvány a Fogyatékos Gyermekekért” szervezet a háború kitörésekor átalakította a tábort, ahol eddig beteg gyermekek nyári táboroztatását végezték; menekült családok fogadásához. Jelenleg Két család él náluk és a napokban várnak még egy családot. Tervezik bővíteni a fogadóképességet, teljes ellátást biztosítanak lakóiknak, jó viszonyt ápolnak a helyi önkormányzattal, rendszeres orvosi ellátást és lelki támogatást nyújtanak az ott lakóknak. A gyerekeknek eszközöket biztosítottak, akik online tanulnak a harkovi iskola jóvoltából. Rendszeres programokkal, kirándulásokkal próbálják oldani az őket ért traumákat. A 981.856 forintos támogatásból elromlott bojlerjeiket cserélik, illetve programokat szerveznek az ott élőknek.

Munkájukról további információ az alábbi linken érhető el:

Gratulálunk és sok sikert kívánunk a projektek megvalósításához!

További információ a programról: