Közel 8 milliós támogatás

A Kárpátok Alapítvány Gyorssegély Alapjából a „Roma menekültek integrációjának elősegítése Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékben” részalapból két egyesületnek ítélt meg támogatást az alapítvány kuratóriuma 2022. szeptember 1-jén.

A XXI. századi Roma Nők Országos Egyesülete „Segíts magadon…című projektje 3.998.000 Ft-os, a Somnakuno Drom Egyesület Fókuszban az Ukránok 2.projektje pedig 3.700.000 Ft-os támogatásban részesült.

Mindkét szervezet 2022. szeptembere és decembere között komplex szolgáltatásokat, programokat biztosít az érintett megyékben élő, elsősorban roma származású Ukrajnából a háború elől elmenekült családok részére. Segítséget nyújtanak számukra a hivatalos ügyeik intézésben, a gyerekek iskolai, óvodai beiratkozásában, és kapcsolatos ügyintézésben, a munkakeresésben, valamint az egészségügyi- és egyéb (köz)szolgáltatásokkal kapcsolatos ügyekben. Emellett adományokat szerveznek, és segítik a családok megélhetését, magyarországi sikeres boldogulását. A projektmegvalósítók kapcsolatot alakítanak ki a térségben hasonló célok mentén tevékenykedő szervekkel és szervezetekkel, és rendszeres együttműködésre törekszenek, elsősorban információk és bevált gyakorlatok cseréje révén.

Munkájukhoz sok sikert kívánunk!

További információ a programról: