Menekültek segítése a Nyírségben

A Kárpátok Gyorssegély Alap Ukrajnáért alapunkból a Lógjunk Anyuval Egyesület 1.500.000 forintos támogatásban részesült. A projekt egyik eleme, hogy a menekült-ügyben érintett és a koordinációban résztvevő nyíregyházi szervek, szervezetek, intézmények, személyek partnerségének kialakítása érdekében „Menekülteket segítő nyíregyházi együttműködési hálózatot” építenek ki. Az első találkozóra augusztus végén került sor a Nyírségi Civil Házban. Céljuk, hogy a Nyíregyházán és környékén elérhető, menekülteket és a hátrányos helyzetű családokat segítő szociális, oktatási, egészségügyi, kulturális szolgáltatásokkal, intézményekkel, szereplőkkel való együttműködést megalapozzák. A hatékony segítő munkához elengedhetetlen az összefogás, a tapasztalatcsere. A rendezvényen lehetőséget biztosítottak arra, hogy minden szervezet megossza a munkája során felmerülő problémákat és akadályokat, melyre közösen megoldást találhatnak. Az online tér segítségével akár hetente is lenne lehetőség az egyeztetésre, amit azonban nem pótol a személyes megbeszélés, ezt havonta tervezik.

További információ a projektről: