Felhívás egri székhelyű civil szervezetek részére

FELHÍVÁS

EGRI SZÉKHELYŰ CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE

A KÁRPÁTOK ALAPÍTVÁNY ÖNKÉNTES ÉS GYAKORNOKI PROGRAMJÁBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE

A program célja, hogy az egyetemi hallgatók számára gyakorlati lehetőséget biztosítson civil szervezeteknél, lehetőséget nyújtson a tapasztalatszerzésre és jó referenciával szolgáljon a későbbi munkakeresés során. Mindemellett a hallgatók – akár kötelező - gyakorlati idejüket olyan tevékenységgel tölthetik el, amely szakmai fejlődésüket szolgálja. A program keretében az Alapítvány felkészíti és segíti a programba bekapcsolódó civil szervezeteket az egyetemi hallgatók, önkéntesek/gyakornokok fogadásában. A fiatalok betekintést nyerhetnek a civil szféra működésébe, megismerkedhetnek egy civil szervezet tevékenységéveltámogató környezetben szerezhetnek hasznos tapasztalatot. A program célja továbbá, hogy elősegítse a társadalmi tudatosságot, az önkéntesség és gyakornokság magyarországi gyakorlatának terjedését.

A program során a hallgatóknak legalább 40 óra önkéntes/gyakornoki munkát kell végezniük az őket fogadó civil szervezetnél. Az önkéntes/gyakornok a fogadó civil szervezet által kijelölt mentorral dolgozik együtt, a megvalósítandó önkéntes tevékenységet a mentor és az önkéntes közösen állítja össze, amit az önkéntes/gyakornok munkavégzési tervében rögzítenek. Az önkéntes munkáról a hallgatónak szakmai beszámolót kell készítenie, a Kárpátok Alapítvány felé.

A program során a jelentkező szervezet által kinevezett mentor feladata, hogy segítsen az önkéntesnek/gyakornoknak önkéntes feladatai elvégzésében. A megvalósítandó önkéntes tevékenységet a mentor és az önkéntes közösen állítja össze és készíti el az önkéntes munkavégzési tervét, melyet a kijelölt határidőig elküldenek Alapítványunk részére. A fogadó szervezetnek biztosítania kell továbbá az önkéntes/gyakornok részére a munkavégzéséhez szükséges munkaszigetet. A mentorok szakmai beszámolókkal értékelik az önkéntes/gyakornok tevékenységét a projekt ideje alatt, amit a Kárpátok Alapítvány részére küldenek el heti rendszerességgel.

A projekt végén olyan tárgyi adományokat szeretnénk szétosztani a résztvevők között, amelyek a hallgatók mindennapi életét és a civil szervezetek mindennapi működését tenné könnyebbé.

Első körben olyan egri székhelyű civil szervezetek jelentkezését várjuk, ahol legalább 2 fő tag, munkatárs vagy önkéntes dolgozik, valamint rendelkeznek bírósági bejegyzéssel. A jelentkezéshez szükséges regisztrációs űrlap itt elérhető. A civil szervezetek 2016. október 16. éjfélig jelentkezhetnek a programba!

További információ megtalálható a program felhívásában és a programért felelős munkatársnál:

Borbás Mária
maria.borbas@cfoundation.org
Kárpátok Alapítvány-Magyarország
3300 Eger, Felvégi u. 53.
Tel.: 36-516-750

Tartalom