Meghosszabbított határidővel jelentkezhetnek a hallgatók az Önkéntes és Gyakornoki Programunkra

Meghosszabbítottuk a jelentkezést az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói részére!

A program célja, hogy az egyetemi hallgatók számára gyakorlati lehetőséget biztosítson civil szervezeteknél, lehetőséget nyújtson a tapasztalatszerzésre és jó referenciával szolgáljon a későbbi munkakeresés során. A program keretében az Alapítvány felkészíti és segíti a programba bekapcsolódó civil szervezeteket az egyetemi hallgatók, önkéntesek/gyakornokok fogadásában. A fiatalok betekintést nyerhetnek a civil szféra működésébe, megismerkedhetnek egy civil szervezet tevékenységéveltámogató környezetben szerezhetnek hasznos tapasztalatot. A program célja továbbá, hogy elősegítse a társadalmi tudatosságot, az önkéntesség és gyakornokság magyarországi gyakorlatának terjedését.

A programra jelentkező hallgatók – akár kötelező - gyakorlati idejüket olyan tevékenységgel tölthetik el, amely szakmai fejlődésüket szolgálja. A program során a hallgatóknak legalább 40 óra önkéntes/gyakornoki munkát kell végezniük az őket fogadó civil szervezetnél. Az önkéntes/gyakornok a fogadó civil szervezet által kijelölt mentorral dolgozik együtt, a megvalósítandó önkéntes tevékenységet a mentor és az önkéntes közösen állítja össze, amit az önkéntes/gyakornok munkavégzési tervében rögzítenek. Az önkéntes munkáról a hallgatónak szakmai beszámolót kell készítene, amelyet a programért felelős munkatársunk részére küldenek el.

A hallgatók egy regisztrációs űrlap kitöltésével tudnak jelentkezni a programra, amelyet meghosszabbított határidőig, 2016. november 25-éig várják alapítványunk munkatársai.

A programba jelentkező hallgatók az Agria Geográfia Alapítvány, a Berva-völgyi Egyesület, az Egri Borút Egyesület, a Forrás Fogyatékkal Élő Fiatalok Alapítványa, a Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület, a Kárpátok Alapítvány, a Kertbarát Kör Egyesület, a Terragora Vidékfejlesztési Közösség valamint az Ugar Egyesület munkájába tudnak bekapcsolódni. A civil szervezetekről szóló tájékoztató kiadványunk itt elérhető!

Tartalom