Újabb két alapítvány kapott támogatást!

A debreceni Kőrösi Csoma Sándor Egyesület részére kuratóriumunk 280.000 forintos támogatást ítélt meg a Kárpátok Gyorssegély Alap Ukrajnáért alapból.

Az egyesület Mogyoróska községben működő Közösségi házának felszereltségét, komfortosságát fejleszti a támogatásból, meglévők mellé újabb ágyszivacsokkal és takarókkal. Itt menekült családokat szállásolnak el, illetve Debrecenből Mogyoróskára utaztatnak és programokat szerveznek részükre a Regéci és Boldogkői várba, illetve Vizsolyra.

További információ az egyesület tevékenységéről:
https://csomaegyesulet.hu/?fbclid=IwAR0Kvp3zLiJbrj_B8VjA9cA2M12IUkH-gdTNHsrbe2QDW9WwC4JYfC9U9-o

Az „Orvosi Segítség Ahol Kell” Alapítvány, rövid nevén MedSpot Alapítvány fő célkitűzése, hogy Magyarországon és Kelet-Európában egészségügyi és humanitárius segítséget nyújtson az arra rászorulóknak.

A Kárpátok Gyorssegély Alap Ukrajnáért Alapból elnyert 1.500. 000 Ft-os támogatásból kibővítik az orvosi ellátást Beregsurányban a környező települések lakosaira is, illetve a környéken elszállásolt menekültekre. Az ellátás természetesen ingyenes. A menekültek programjainak szervezésére és adminisztratív tevékenységekre a nyári időszakra júniustól-augusztusig egy fiatalt foglalkoztatnak heti 20 órában.

További információ az alapítványról:
www.medspot.hu

https://www.facebook.com/search/top/?q=medspot%20alap%C3%ADtv%C3%A1ny

Gratulálunk és sok sikert kívánunk a projektek megvalósításához!

További információ a programról:
https://www.karpatokalapitvany.hu/karpatokgyorssegelyalapukrajnaert