Idei ösztöndíjasunk

 

A Kárpátok Alapítvány Kárpátok Esélyegyenlőségi Ösztöndíj Program támogatott hallgatója a 2023/2024-es akadémiai évben Hegedüs Eszter lett, aki a Debreceni Egyetem negyedéves jogász szakos hallgatója. Kiemelten érdekli az esélyegyenlőség, a munkajog, illetve a gyermekvédelemhez kapcsolódó kérdések minden jogterület vonatkozásában. Aktív közösségformáló tevékenység, folyamatos tudományos kutatások, illetve kiváló tanulmányi eredmények jellemzik. Gyakornoki idejét a Szivárvány az esőben Alapítványnál tölti: https://szivarvanyazesoben.hu/

A Kárpátok Alapítvány egyik célkitűzése, hogy a Kelet-Magyarország területén (Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyék) élő, hátrányos helyzetű diákok felsőfokú tanulmányaikat sikeresen befejezzék, ezáltal szaktudással, diplomával rendelkező, helyben maradó, a környezetük jobbításáért küzdő európai szintű értelmiségiek tevékenykedjenek a régióban.

E cél érdekében az Alapítvány egy olyan komplex ösztöndíj rendszert működtet, amely növeli az ösztöndíjasok térségi és társadalmi önazonosság-tudatát, valamint a program elemei által fejleszti azon készségeiket, amelyek segítséget nyújtanak számukra a jövőbeni elhelyezkedés tekintetében.

Sok sikert kívánunk a civil szervezetnél töltött munkához!

Az ösztöndíj programról bővebben itt olvashat:

https://www.karpatokalapitvany.hu/karpatokeselyegyenlosegiosztondijprogram