Gyorssegély Alap Ukrajnáért

 Szlovák-Magyar Gyorssegély Alapot hoztunk létre Ukrajna támogatására

2022.02.28.

A Transnational Giving Europe (TGE) magyarországi és szlovákiai partnerszervezetei, a Kárpátok Alapítvány – Magyarország, és Kárpátok Alapítvány – Szlovákia közös felhívással él az európai, TGE országokbeli adományozók felé, hogy támogassák a háború által érintett ukrán-magyar-szlovák közösségeket.

A kezdeményezés célja, hogy a háború okozta krízishelyzet kezelése érdekében elősegítse az európai, határokon átívelő (adókedvezményes) adományozást a határmenti régiók erőfeszítéseinek támogatása érdekében: elsősorban Ukrajna területén, illetve az azzal határos területeken, Magyarországon és Szlovákiában. Számos civil szervezet, szerveződés, csoport mozgósítja most erőforrásait, és gyűjt forrásokat az akut humanitárius szükségletek kielégítésére, és a krízis kezelésére, ezt szeretnénk mi is támogatni, innen az érintett térségből.

Az adományokat elsősorban Ukrajnában aktív nonprofit, karitatív szervezetek részére gyűjtjük, hogy eredményesen válaszolhassanak a felmerülő szükségletekre. Az alapból például tartós élelmiszert, higiéniai termékeket, gyógyszereket, és egyéb egészségügyi eszközöket, valamint ivóvizet és tűzifát biztosítunk, biztosítanak. Mindemellett a magyar és szlovák nonprofit civil szervezetek Ukrajnából menekülők segítésével kapcsolatos tevékenységeit támogatjuk. Valamint mi magunk, az alap alapítói is végzünk ilyen jellegű tevékenységeket folyamatosan egyeztetve és szoros együttműködésben ungvári testvérszervezetünkkel a Kárpátok Alapítvány Ukrajnával. 

A Szlovák-Magyar Gyorssegély Alap Ukrajnáért a Kárpátok Alapítvány-Magyarország, és a Kárpátok Alapítvány Szlovákia közös kezdeményezése. Mindkét alapítvány a Transnational Giving Europe (TGE) tagja, amely olyan vezető európai alapítványokból álló hálózat, amely a határokon átívelő adókedvezményes adományozást segíti elő, ez esetben az ukrajnai lakosságot sújtó válságra adott válaszok támogatása révén.

  • Hogyan adományozhat?

PayPal-lal, vagy bankkártyával:

https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=BKB549JTHQG3A

Banki átutalással:

Kedvezményezett: Kárpátok Alapítvány-Magyarország (3300 Eger, Felvégi u. 53.)

Forintban - ERSTE Bank Hungary Zrt. HU83 1160 0006 0000 0000 7891 0845

Euróban - ERSTE Bank Hungary Zrt.  HU70 1160 0006 0000 0000 6173 7617

SWIFT: GIBAHUHB

Közlemény: Ukrajna

Online bankkártyás adományozással (külföldről adókedvezményeinek érvényesítésével):  https://donate.transnationalgiving.eu/landing/emergency_fund_ukrainians?lang=en_EN 

További európai országokból adókedvezményeinek érvényesítésével az adott országbeli partnerszervezetünkön keresztül adományozhat:

https://www.transnationalgiving.eu/category/partner

További információért keresse:

Magyarországon: Bata Boglárka, +36-20-573-6644, boglarka.bata@cfoundation.org

Szlovákiában: Laura Dittel, laura.dittel@karpatskanadacia.sk

Más európai országból: Anne-Laure Paquot, Paquot.A@Kbs-frb.be