Ajándékozz másképp, ajándékozz tudatosan!

Ma már itthon is egyre több helyen kaphatóak a méltányos kereskedelemből származó termékek. A bio-boltok mellett akkor is találkozhatunk a fair trade termékekkel, ha a nagybevásárlást valamelyik hipermarketben intézzük el. A hipermarketek a biotermékek polcain kínálják a méltányos kereskedelemből származó kávét, csokit, teát és cukrot. Így azok valóban elvesznek a biotermékek között, egyedül a fair trade logó és a termékek címkéinek figyelmes bogarászása jelenthet segítséget.

Ha szeretnél fair trade terméket vásárolni, ajánljuk figyelmedbe a tudatosvasarlo.hu gyűjtését a honlapjukon: kávé és csoki a mi ajándékaink között is lesz!

Szintén a Tudatos Vásárló honlapján remek ötleteket találtok, akár termékeket – akár élményt vásárolnál, vagy adnál ajándékba.

Hallottatok már a NESsT Magyarország-ról?  A NESst olyan fenntartható társadalmi vállalkozásokat fejleszt, melyek kritikus társadalmi problémákat oldanak meg feltörekvő piacgazdaságú országokban. Jelen cikkükben olyan társadalmi vállalkozások termékeit és szolgáltatásait gyűjtötték csokorba, amelyek üzleti megoldást hoznak egy-egy társadalmi problémára. Biztosan ti is megtaláljátok köztük a legtutibb ajándékot!

 

Tartalom