Civil gyakornoki és kommunikációs program Heves megyében

2011 februárjában elindult a Civil gyakornoki és kommunikációs program Heves megyében (NCA-CIV-10-C-0323) c. program.

A Program küldetése, hogy felkutassa a tehetséges, hallgatói jogviszonyban álló fiatalokat, gyakorlati lehetőséget biztosítson a tapasztalatszerzésre és megkönnyítse a későbbi szakmai boldogulásukat; betekintést nyerjenek a civil szervezetek működésébe.

A program során a résztvevő hallgatók két hónapon át végeztek gyakornoki tevékenységet különféle, a tanulmányaikhoz, érdeklődési körükhöz leginkább illeszkedő, Heves megyében működő non-profit, civil szervezetnél.
Február 18-án, nagy sikerrel és jó hangulatban lezajlott az  I. Műhelymunka a 12 hallgató és a 10 mentor részvételével.
A műhelymunkán Magyar Anikó, program koordinátor, illetve Bata Boglárka, ügyvezető igazgató ismertették a programot; illetve bemutatkozott a 10 civil szervezet és a 12 gyakornok is.
A hallgatók márciusban és áprilisban, heti 10 órát gyakornokoskodnak az általuk választott civil szervezetnél.

Május 6. és 15. között lezajlott a 30 órás kommunikációs képzés a hallgatók, mentorok részvételével és a Kreatív Kommunkáció Bt. trénere, Petőné dr. Ködmön Anikó vezetésével.

Az akkreditált 30 órás kommunikációs képzésen a résztvevők elméleti és sok gyakorlati feladat segítségével betekintést nyertek az emberi kommunikációba, a szervezeti kommunikációba és PR, tárgyalási valamint prezentációs ismeretekbe is. A képzés végén minden résztvevő kipróbálhatta magát mint előadó, szervezetének, gyakornoki helyének powerpointos bemutatásával.

Május 27-én egy záró műhelymunkával ért véget a program, ahol a 12 gyakornok és 11 mentor megkapták elismerő okleveleiket, a hallgatókat egy a tanulmányaikhoz illeszkedő könyvvel, a civil szervezeteket pedig a program által finanszírozott a szervezetüket bemutató kiadvánnyal jutalmaztuk.