Eredményesen zárult a Svájci-Magyar Civil és Ösztöndíj Alapok

2015. október 12-én, a Miskolci Galériában tartották a Svájci-Magyar Civil és Ösztöndíj Alapok záró konferenciáját az Alapokat lebonyolító alapítványok: az Ökotárs Alapítvány, az Autonómia Alapítvány, a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány valamint a Kárpátok Alapítvány.
A program során 2012 és 2015 között Svájc támogatásával mintegy 111 projekt valósulhatott meg civil szervezetek lebonyolításában az Észak-Magyarországi és Észak-Alföldi régiókban, valamint 9 projekt került támogatásra, amelyek keretében közel 1000 ösztöndíj került kiosztásra marginalizált helyzetű gyerekek részére, hogy sikeresen befejezhessék tanulmányaikat, tovább tanulhassanak. . A projektek eredményesen lezajlottak, a konferencia keretében a tapasztalatokról bemutatókat is meg lehetett hallgatni.. A záró konferencián részt vettek többek között Jean-Francois Paroz, Svájc Magyarországi Nagykövete, Max Schnellmann, a Svájci Hozzájárulási Program Hivatalának vezetője, Ulrich Stürzinger, a Svájci Hozzájárulási Iroda vezetője, valamint Bábosik Katalin, a Svájci Hozzájárulási Program Hivatalának programvezetője is.

Képek a konferenciáról itt tekinthetőek meg.

A zárókonferencia kisfilmjét pedig itt nézhetik meg!