Helyi kezdeményezések Egerben

Nemcsak országos, hanem helyi akciók is indultak egy-egy ügy felkarolásáért. Összegyűjtöttük, hogy Eger városában milyen helyi kezdeményezésekhez lehet csatlakozni az adventi időszakban, de akár egész évben is.

Egri Advent

A Dobó téren egyedi -erre az alkalomra készült bögrében kérhetjük a forralt bort, teát, vagy a puncsot. A bögre különleges, mert ezzel segíthetünk is! Hogyan? Eger Advent cikkéből megtudhatja.

"Govinda étterem ételosztás"

A Krisna-hívők egész évben országszerte nagyszabású ételosztással igyekeznek segíteni a nélkülözőknek. Nincs ez másként városunkban sem. December 15-én kiemelt karácsonyi ételosztást tartanak, melynek megvalósításához pénzadományokat és önkénteseket várnak. Bővebb információ  a Govinda étterem facebook oldalán olvasható.

SZETA Adománypont

"Az egri SZETA 1989-ben jött létre önálló, de a Szegényeket Támogató Alap értékeit és céljait magáénak valló, azokat követő alapítványként.

Feleslegessé vált holmijainkat (Gyermekruhák, cipők, háztartási eszközök, játékok, könyvek, stb.) nemcsak advent idején, hanem egész évben beadhatjuk a régi hármas iskola területén működő adománypontjukba. "

Maci Akció

Idén 15. alkalommal szervezi meg a Maci akciót a Round Table Hungary 3-as asztal Eger nevű szervezet. Az adományokból idén az egri Markhot Ferenc Kórház Sürgősségi Betegellátó osztályát szeretnék támogatni. A felajánlásokból egy hordozható ultrahang készüléket vásárolnak. A felajánlásokat plüss figurákkal köszönik meg. Bővebb információ a szervezet honlapján és Facebook oldalán olvasható.

Tartalom