1 2 3 4

Újabb 16 észak-magyarországi civil szervezettel dolgozunk együtt közösségeik megerősítése érdekében

Sikeresen lezajlottak 2018. május 24-én és június 14-én Heves és Nógrád megyében a három éves az „Észak-magyarországi települések kisközösségeinek megerősítése, aktivizálása” EFOP-1.3.5-16-2016-00915 című projektünk indító találkozói. A projekt első évét áprilisban zártuk, és most újra egy évig dolgozunk együtt a vidéki kisközösségek megerősítése érdekében helyi civil szervezetekkel.

 A rendezvényeken 5 Nógrád és 11 Heves megyei kisközösség (civil szervezet, intézmény, stb.) tagjai, munkatársai, önkéntesei vettek részt, ahol lehetőség nyílt az ismerkedésre, valamint a közös munka részleteinek, az előttünk álló feladatok egyeztetésére.

A projekt célja, hogy aktivizálja, és önkéntes tevékenységek által fejlessze az észak-magyarországi régióban található (többnyire) hátrányos helyzetű (kis)települések és nagyobb települések hátrányosabb helyzetű településrészein élő közösségeit, valamint elősegítse a közösségek valamennyi tagjának aktivizálását és tevékeny együttműködését.

Az önkéntesek bevonása három turnusban valósul meg a bevont településeken. A projektben évente legalább 9-15 kisközösséggel (formális: civil szervezet, intézmény égisze alatt működik, vagy nem-formális közösséggel) szeretne együttműködni az Alapítványunk.

A projektről bővebb információ itt található.

Kövesse honlapunkat és Facebook oldalunkat, ahol folyamatosan hírt adunk a projekt eseményeiről!

Tartalom: 
Címkék: