Kárpátok Esélyegyenlőségi Ösztöndíj Program

2016 tavaszán újból meghirdetésre került a Kárpátok Esélyegyenlőségi Ösztöndíj Program. Az előző évhez hasonlóan nemcsak a helyi egyetemek, főiskolák hallgatóinak jelentkezését vártuk, hanem a régió bármely felsőoktatási intézményének hallgatóiét.

Örömmel vettük a sok érdeklődést, valamint a benyújtott pályázatokat is. A 2016/17-es tanévben a jelentkezők közül Virág Ádám lett Alapítványunk Ösztöndíjasa, aki a Debreceni Egyetem Szociológia MA szakos hallgatója. Ádám a „Régióban a régióért” programját a nyíregyházi székhelyű, HUMÁN-NET Alapítványnál valósítja meg, ami korábbi és jelenlegi tanulmányaihoz kapcsolódóan is illik Ádám szakmai érdeklődési körébe. Reméljük, a programban szerzett tapasztalata, szakmai kapcsolatai hozzájárulnak ahhoz, hogy a jövőben sikeresen helyt álljon a munkaerőpiacon.

A 2016/17-es tanév fontos fordulópont a Program életében, hiszen 10 évvel ezelőtt, a 2006/2007-es tanévben indult az Ösztöndíj Program, azóta 20 fiatalt támogatottunk a programban. A programot korábban a Duropack-Starpack Kft. is támogatta – szívesen vesszük, ha cégek, vállalkozások is hozzájárulnak a program fenntartásához, sikeréhez. Jelenleg a programban nyújtott ösztöndíjat az 1%-os felajánlások, valamint Fred Robey hozzájárulásából tudjuk fenntartani. Ezért kérjük, támogassa adója 1%-ával alapítványunkat, hogy a következő 10 évben még több hátrányos helyzetű fiatalt tudjunk ösztöndíjjal támogatni!

Címkék:
File attachments: