Lezárult a 2016/17-es ösztöndíj programunk

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Kárpátok Esélyegyenlőségi Ösztöndíj Programunkat 2007 óta  minden évben meg tudtuk hirdetni, és azóta 35 hallgatót támogattunk ösztöndíjjal. A 2016/17-es tanévre lezárult a programunk, a jelentkezés viszont folytatódik a következő tanévre.

Összegzésképpen szeretnénk pár szót ejteni az előző ösztöndíjasunkról, Virág Ádámról, az ő sikereiről és élményeiről.
Ádám a nyíregyházi székhelyű, HUMÁN-Net Alapítványnál töltött idő alatt sokat tanul és fejlődött. Különösen azt emelte ki, hogy a szociális életben olyan gyakorlatokkal lett gazdagabb, amit a későbbiekben is tud majd kamatoztatni, a leendő munkahelyén. Jó érzéssel töltötte el az önkéntes segítségnyújtás, ami csak még jobban megerősítette hivatásának gyakorlásával kapcsolatban.

A fogadó szervezet munkatársai Ádámot próbálták minél több feladatba belevonni, hogy ő is ténylegesen részese lehessen és gyakorlatban is beleláthasson egy civil szervezet, alapítvány működésébe. Ádám részt vett az adminisztratív feladatokban, bekapcsolódott az alapítvány szociális tevékenységébe ahol hátrányos helyzetű gyermekek segített, táboroztatott és a tanyagondnoki szolgálatban is részt vett. Megismerte a szervezet nemzetközi kapcsolatait is ahol a határokon átívelő projektekbe is betekintést nyerhetett, és a rendezvényszervezésben is a szervezet segítségére volt.

Ösztöndíjasunk többszörösen is bebizonyította már szakmai rátermettségét és elhivatottságát, de a kitüntetése csak újabb megerősítés volt. Virág Ádám ugyanis tanulmányi és szakmai előmenetelének köszönhetően átvehette a 2017-es évre szóló Pro Scientia Aranyérmet, melyet Országos Tudományos Diákköri Tanács ítélt oda.

Ezúton is gratulálunk Ádámnak és további sok sikert kívánunk tanulmányaihoz és munkájához!
Nem ez volt az ő egyetlen és remélhetőleg nem is az utolsó elismerése. Korábbi eredményeiről itt írtunk.

Várjuk a következő, leendőbeli ösztöndíjasaink jelentkezését szeptemberig, hogy hasonló közös élményekben lehessen részünk!

A részletes felhívás megtalálható a honlapunkon.

Címkék:
File attachments: