Lezajlott az első tréningsorozatunk

Sikeresen lezajlott 2017. szeptember 14-én az „Észak-magyarországi települések kisközösségeinek megerősítése, aktivizálása” című (EFOP-1.3.5-16-2016-00915) projektünk keretében szervezett három alkalmas tréningsorozat első csoportjának utolsó tréningalkalma.

A tréning célja az volt, hogy az együttműködő intézmények és szervezetek által delegált képviselőket, valamint a bevont önkénteseiket felkészítésük arra, hogy hatékonyan fel tudják mérni a helyi szükségleteket, problémákat és ezekre fókuszálva tudják megtervezni és megvalósítani helyi fejlesztési kezdeményezéseiket, úgy nevezett mini projektjeiket.

A résztvevők elsajátíthatták, hogyan, milyen eszközökkel lehet felmérni egy település vagy közösség igényeit, szükségleteit, megismerkedhettek a SWOT és SOAR analízis valamit a probléma és célfa módszerekkel, a projekttervezés lépéseivel, a hatékony kommunikáció, nyomon követés, monitoring, és értékelés módszereivel és fontosságával. A partnerség-építés és egyéb együttműködők, megvalósítók feltárásnak és bevonásának gyakorlatait is közösen beszéltük át. A három alkalom során a résztvevők mindemellett megismerhették egymás településeit, szervezeteit, céljait, tevékenységeit. Sok hasznos tanácsot és ötletet tudtunk megosztani egymással, az utolsó alkalomra a résztvevők pedig elkészítették a mini projektjeik tervezetét, és belefogtak a megvalósítás előkészületeibe. Az elkészült terveket közösen beszéltük át, és a csoport tagjai jó tanácsokkal, tapasztalatokkal segítették egymást a tervezés folyamatában is.

Sok sikert kívánunk minden részt vevő szervezetnek a mini projektjeik megvalósításához és a további önkéntesek bevonásához!

A mini projektekről továbbra is hírt adunk honlapunkon, Facebook oldalunkon, maradjatok velünk!

Tartalom
Címkék