1 2 3 4

NCTA Támogatott projektek - Ifjúsági tanulmányutak 2015

Halász Júlia és Kálmán Mátyás közötti tanulmányútjuk során két fő témakörre fókuszáltak: a zöld kezdeményezésekre és a sérülékeny csoportokkal foglalkozó civil szervezetek tevékenységeire. Úti céljuk Norvégia és Izland volt, arra voltak kíváncsiak, hogy hol van a helye a civil szervezeteknek és kezdeményezéseknek a társadalomban, hogyan működik a civil érdekérvényesítés a meglátogatott országokban. Az útjuk során készült bejegyzéseket az oldalukon olvashatjátok!

 

Lukács Lilla és Laura a fiatalkorú munkanélküliség témájában végeztek kutatást a célországukban, Izlandon. A napokban véget érő tanulmányútjuk során olyan szervezetek életébe nyertek betekintést, interjúsorozatot készítettek olyan civil és állami szférában dolgozó szakemberekkel, akiknek munkája összefüggésbe hozható a fiatalok munkanélküliségének csökkentésével különböző szektorokban. Az útinaplójukat itt olvashatjátok!

 

Horváth Janka és Siklósi Rozália a care farmok működéséről szeretnének tapasztalatokat szerezni jelen projektjük segítségével. A care farmok sajátossága, hogy ezeken a farmokon a fogyatékkal élő, sajátos nevelési igénnyel rendelkező személyek állnak alkalmazásban, így segítve elő a társadalomba való integrációjukat. A szeptemberben zárult útjukon megismerhették a norvég care farmok és a green care farming rendszer működését, megismerhették, hogy milyen intézményi környezet segíti elő a folyamatot, valamint releváns szervezetekkel, egyetemekkel vehették fel a kapcsolatot. Az élményeikről itt olvashattok!

 

Dér Asia és Haragonics Sára a jelenleg is folyamatban lévő tanulmányútjuk során kisközösségekben dolgozó szervezeteket látogatnak meg, és olyan megoldásokat kutatnak, hogyan küzdenek a civilek a beragadt társadalmi szerepek ellen, olyan modelleket keresnek, amelyekben egy külön gyakorlati “nyelven” keresztül, például a művészet, a természet, vagy más eszközök segítségével dolgoznak a közösség tagjaival. Két fő témát szeretnének feldolgozni: a melegek jogait és az elfogadást. Úti céljuk Izland, Norvégia és Liechtenstein, útinaplójukat itt olvashatjátok!