1 2 3 4

Sikeresen lezajlott projekt nyitó konferenciánk

2017.10.12-én rendeztük meg közel 80 fő részvételével  az „Észak-magyarországi települések kisközösségeinek megerősítése, aktivizálása” című (EFOP-1.3.5-16-2016-00915) projektünk nyitó konferenciáját.

A rendezvény célja az volt, hogy egyrészt megismerhessék egymást a projekt megvalósításában részt vevő kisközösségek, valamint szélesebb körnek mutathassuk be mindazt, amelyet a három éves projekt során igyekszünk elérni. A konferencián Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megyéből voltak jelen civil szervezetek, közintézmények, felsőoktatási és egyéb fejlesztő, képzési szervezetek, intézmények, amelyek a közösségszervezés, közösségfejlesztés területén dolgoznak, működnek.

A konferenciát, az Új Nemzedék Pont képviselője, Égető Eszter és az alapítvány igazgatója, Bata Boglárka nyitotta meg köszöntőjével. Ezt követően Vartik Melinda, a projekt menedzsere mutatta be a projektet a jelenlévőknek. A projektben együttműködő szervezetek interaktív módon, egy rövid kisfilm formájában mutatkoztak be.

Mindezek után a „Közösségi aktivitás, társadalmi részvétel a kutatások tükrében” című előadást hallgathattunk meg Dr. Simándi Szilviától, az Eszterházy Károly Egyetem tanszékvezető főiskolai docensétől.

Az ebédet egy kerekasztal beszélgetést követte, amelyen civil szakemberek vitatták meg a vidéki közösségek fejlesztési lehetőségeit. A panel résztvevői: Dr. Farkas Zsuzsanna, a SZETA Egri Alapítványától, Foltányi Zsuzsa, az Ökotárs Alapítványtól és Komáromi Mátyás, a Gyökerek és Szárnyak Alapítványtól voltak.

Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan részt vettek a rendezvényen és kíváncsiak voltak munkánkra. A konferencián készült képeket, videó felvételeket folyamatosan töltjük fel honlapunkra, Facebook oldalunkra.

Maradjanak velünk, kövessék továbbra is tevékenységeinket!

Tartalom: 
Címkék: