Civil Térkép

Civil Térkép programunk keretében két helyi kezdeményezés részére ítélt meg támogatást Alapítványunk kuratóriuma. A nyertes pályázók az elmúlt időszakban a közösségszervezés módszertanával feltérképezték az aktuális helyi ügyeket a településük, településrészük vonatkozásában és a közösségszervezés módszerével aktivizálták, bevonták, megszervezték a helyi lakosokat annak érdekében, hogy képessé váljanak a saját közösségük érdekérvényesítésére.

 

NYERTES PÁLYÁZATOK

 

Nézőpontváltás

A projekt aktualitását az október hónap adja, ami a látás hónapja hazánkban. A projektben a látássérültek mindennapi problémáit kívánják fókuszba helyezni, mely kiterjed az akadálymentesítésre, a biztonságos közlekedésre, a társadalmi jelenlétre. Az akadálymentes épített környezet, az akadálymentes és biztonságos közösségi közlekedés az a terület, ami folyamatosan hátrányba sodorja a látássérülteket, ezért szükséges, hogy a látássérült emberek folyamatos jelenléte biztosított legyen, előtérbe jógyakorlatokkal, innovatív megoldásokkal, interaktivitással, közösségi akciókkal. A projekt végrehajtásával szeretnék elérni, hogy kialakuljon egy munkacsoport, mely a döntéshozók segítségére lesz az akadálymentesítésben, ezen feladatok koordinálásában, ellenőrzésében.

Megvalósító: Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete
Megítélt támogatás: 270.000 Ft

 

Lajosvárosi „kispiac”

Eger Lajosvárosi városrész többségében kertváros jellegű.  A kerteket művelő kistermelők szeretnék a zöldséget, gyümölcsöt a lakóhelyük közelében értékesíteni. A városrészben egy zöldséges pavilon található, és három üzlet ahol zöldséget- gyümölcsöt lehet vásárolni. A belvárosban található piac megközelítése személygépkocsival költséges, tömegközlekedéssel pedig időigényes. A kistermelők szeretnék az idősebb korosztálynak, gyermekeket nevelő szülőknek biztosítani a friss „bio” zöldséget. A projekt célja, hogy mozgósítsa a helyi aktív lakosokat a helyi termelői piac létrehozásával kapcsolatban – aláírásgyűjtés, egyeztetés a döntéshozókkal, helyi érintettekkel – ezek alapján kérelem beadása az Önkormányzathoz a termelői piac helyszínének biztosítására. 

Megvalósító: Egri Egészség –és Környezetvédő Egyesület
Megítélt támogatás: 270.000 Ft