TGE-Adományozás Adókedvezménnyel Határok Nélkül

A Transnational Giving Europe (TGE www.transnationalgiving.eu) egy, a vezető európai alapítványokat és egyesületeket tömörítő hálózat, amelynek célja, hogy a TGE országokban (Ausztria, Belgium, Bulgária, Egyesült Királyság, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Luxemburg, Magyarország, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Szlovákia és Szlovénia) székhellyel rendelkező adományozók (vállalatok, magánszemélyek) számára adókedvezményeik érvényesítésének biztosításával segítse elő az Európán belüli határon átívelő adományozást. Tagjai kiemelkedő kapcsolatokat ápolnak az országukban működő non-profit szervezetek többségével és élvezik a nemzeti hatóságok bizalmát is.

A TGE hálózat, a Kárpátok Alapítványon keresztül biztosítja a kényelmes, gyors, átlátható és megbízható ügyintézést mind az adományozó, mind az adományozott számára.  Számos előnyben részesül, ha a TGE hálózaton keresztül támogatja kedvenc szervezetét, ügyét.

Gyakori kérdések a TGE működéséről

1. Határokon átívelő adományozás adókedvezmények érvényesítésével
A határokon átívelő adomány minden elérhető adókedvezményt megkap abban az országban, ahol az adományozó az adót fizeti. A TGE hálózat tagjainak nemzeti adózási szabályokra vonatkozó szakértelme biztosítja ennek hatékonyságát, mind az adományozó mind az adományozott országában.

2. Átlátható minőségi átvizsgálás
A TGE partnerek több éves támogatási/adományozási tapasztalattal rendelkeznek, jól ismerik a hazájukban működő civil szervezeteket. Ez biztosítja, hogy adománya a megfelelő szervezethez és célra kerüljön felhasználásra.

3. Rugalmas és hatékony globális adományozás
A TGE lehetővé teszi, hogy a multinacionális vállalatok szabadon megtervezzék saját filantróp tevékenységüket, hogy az minél jobban illeszkedjék az üzleti stratégiájukhoz. A számukra kidolgozott adományozási lehetőségek olyan elemeket tartalmaznak, melyek a legkedvezőbb adózási hatáskörbe tartoznak és összhangban állnak a vállalat nyereségével, de lehetőség van közös vállalati kampányok kialakítására is, bevonva a helyi ágazatok és alkalmazottak egyéni hozzájárulásait is.

4. Nemzeti adókedvezmények a jótékonykodás ösztönzésére
Azt követően, hogy szervezete jogosulttá válik a TGE adományok fogadására, külföldi adományozói, támogatói ugyanolyan mértékű adókedvezményt kapnak, mintha saját országukban támogatnának egy civil, jótékonysági szervezetet.

5. Szakértelem a nemzeti adójogszabályokat illetően
A TGE lehetővé teszi szervezete számára, hogy adománygyűjtő tevékenységét kiterjessze külföldre, anélkül, hogy partner- és társszervezeteket kellene keresnie. A TGE segítséget nyújt, hogy könnyedén megbirkózzon a különböző, vonatkozó nemzeti jogszabályokkal. A TGE kényelmes és hatékony adományozási rendszert kínál, hiszen a hálózat tagjai rendelkeznek a nemzeti adózási szabályokra vonatkozó tudással.

Hogyan működik az adományozási folyamat?

Elegendő kitöltenie az adományozáshoz szükséges formanyomtatványt, vagy elegendő egy e-mail, vagy telefonhívás. A TGE az egész eljárás alatt folyamatosan tájékoztatja Önt annak aktuális állásáról, elvégzi a szükséges adminisztrációt, egyeztetéseket az adókedvezmények igénybevételéhez is. A TGE partnerek minden szükséges dokumentumot kitöltenek, s továbbítanak, majd elkészítik a befizetésről szóló tanúsítványt is.

Adminisztrációs díjak
100.000,00 €-ig terjedő adományok közvetítése esetében az adományozott összeg 5%-a, e fölött az adományozott összeg 1%-a kerül levonásra (sávosan). A maximálisan levonható díj: 15.000,00 €.
Ezek az adminisztrációs díjak segítik a TGE hálózat működését, annak érdekében, hogy új partnereket találjon s növelje a kedvezményes adózású adományozás hatékonyságát az Európai Unió minden tagállamában.

Letölthető dokumentumok:

- TGE bemutatkozóanyag
- Programbemutató brosúra
- Szórólap
- Jelentkezési lap

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, illetve további kérdések merültek fel Önben, írjon e-mailt a következő címre: TGE@cfoundation.org

 

Tartalom
Csatolmány Méret
Gyakori kérdések a TGE működéséről 380.69 KB