„Ajándékozz másképp”

Úgy döntöttünk, idén nem gyűjtünk adományokat, nem készítünk adományért cserében árusítható ajándékokat, és nem szervezünk Karácsonyi bulit sem. Ehelyett „Ajándékozz másképp” elnevezésű kampányunkkal szeretnénk támogatóink, partnereink, segítőink tudatos ünnepi előkészületeihez hozzájárulni. Kampányunk célja, hogy felhívjuk a figyelmet a fenntartható, közösségi szempontokat érvényesítő, értelmes, és társadalmilag hasznos pénzköltésre, az ajándékozás, adományozás legkülönfélébb formáira.

A Karácsonyi ünnepeket megelőző négy hétben ezért, négy különböző téma keretében mutatunk be – honlapunkon és Facebook oldalunkon - olyan hazai és külföldi kezdeményezéseket, amelyek e téma köré szerveződnek.

1) „Ajándékozz változást!” vagy „Ne vásárolj, inkább adományozz!”– kreatív ajándékozási formák itthon és külföldön, amelyekkel még segíthetsz is…

A témával kapcsolatos bejegyzéseink:

Giving Tuesday - "Adakozó kedd”

2) Hogy döntsem el, kinek adományozzak? - civil szervezetek és különböző platformok, amelyeken keresztül biztosan jó helyre kerül adományod.

Cipősdoboz akció

Helyi kezdeményezések Egerben

Így adományozz, ha tényleg segíteni akarsz! – Üzenet egy gyerekotthonból

3) Adni nem csak tárgyakat, hanem időt, odafigyelést, szakértelmet is lehet… - önkéntesek által megvalósított kezdeményezések, amelyekbe akár te is bekapcsolódhatsz, vagy akár te is indíthatsz hasonlókat.

Civil szervezetek és önkéntesség

Civil szervezetek és önkénteseik a karácsonyi vásárokban

4) A tudatos ajándékozás: mi az a fair trade; miért fontos, hogy helyi terméket, helyi termelőtől vásárolj?

Fair Trade

A fair trade mint jótékonysági kezdeményezés

Ajándékozz másképp, ajándékozz tudatosan!

Kellemes ünnepi készülődést kívánunk!
Kövessetek bennünket, érdemes!

+1 tipp, mert ajándékozni, adonyozni az ünnepek után is fontos!