Civil szervezetek és önkénteseik a karácsonyi vásárokban

Ökomenikus Segélyszervezet

A szervezet 1991 óta nyújt segítséget gyerekeknek, családoknak, hajléktalanoknak, szenvedélybetegeknek, munkanélkülieknek és katasztrófák károsultjainak. Az elmúlt 25 év alatt 29 milliárd Ft értékben nyújtottak segítséget, 36 országban hajtottak végre humanitárius és fejlesztési segélyprogramokat, évente átlagosan 100000 adag ételt osztanak ki és 1000 fedélnélkülinek nyújtanak otthont. A segélyszervezet Magyarország egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezete. A szervezet céljai közé tartozik a bajbajutottakon való segítségnyújtás, a szegénység elleni küzdelem és a társadalmi szolidaritás erősítése. A segíteni akaró embereknek lehetőségük van arra, hogy önkéntesként részt vegyenek a szervezet életében, illetve a szervezet honlapján adományozhatnak is.

Jelen cikkünkben a segélyszervezet egyik akcióját mutatnánk be. A szervezet önkéntesei két pavilonnal várják Budapesten, a Bazilikánál a vásárlókat. A helyszínen található egy adománybolt, ahol olyan termékeket lehet vásárolni, melyeket a segélyszervezet átmeneti otthonaiban készítenek a rászoruló családok. A boltban megvásárolt termékekkel a családokat támogathatják, illetve a szervezet munkáját. A másik pavilonnál a szervezet önkéntesei által készített szív alakú mézeskalácsokat kapnak azok, akik pénzadománnyal járulnak hozzá a rászorulók megsegítéséhez.

 

Legyen Ön is SOS karácsonyi angyal!

A SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa felhívást tett közzé „LEGYÉL TE IS SOS KARÁCSONYI ANGYAL” címmel. A szervezet kéri azokat az embereket, akiknek módjában áll, hogy lepjék meg azokat a gyerekeket karácsonyi ajándékkal, akikről a SOS a gyermekfalvakban vagy a családmegerősítő programok révén gondoskodik. A szervezet munkáját önkéntesként is lehet segíteni, mely kapcsán a szervezet honlapján lehet tájékozódni.

 

Karácsonyi vásár Mußbach

Mußbach városkában a városvezetés és a lakosság széleskörű összefogásával jótékonysági karácsonyi vásárt szerveznek. Önkéntes segítőkezek mellett adományokat is várnak, mint például saját készítésű süteményeket, bort, karácsonyi dekorációt, stb. Az ezek értékesítéséből befolyt adományokat a rászorulók között osztják szét.

Tartalom