Támogatott szervezetek kezdeményezései

Alapítványunk részt vett a Svájci Civil és Ösztöndíj Alapok, valamint a Norvég Civil Támogatási Alapok lebonyolításában, így több száz szervezet munkáját ismerte meg, segítette.

Mai cikkünkben négy szervezetet mutatunk be, akik ezeknek a programoknak a hozzájárulásával tudták ötletüket, kezdeményezésüket megvalósítani.

 

A Polgár Alapítvány az Esélyekért küldetése, hogy a hátrányos helyzetű, kiemelten a cigány közösségek és egyének helyzetének javítása érdekében fellépjen. A szervezet karácsonyi akciójában a hátrányos helyzetű gyermekek és családok számára szervezett gyűjtést, és most önkéntes segítők jelentkezését várja december 20-ig, hogy az összegyűjtött adományokat be tudják csomagolni karácsony előtt. Toborzó videójuk a szervezet Facebook oldalán érhető el.

 

A Motiváció Oktatási Egyesület is egész évben fogadja az önkénteseket. Elsősorban a Hallgatói Mentorprogramba várják a jelentkezőket, mely keretében az önkéntesek feladata, hogy segítsék a hátrányos helyzetű általános és középiskolás tanulók tanulmányi eredményességét, enyhítsék beilleszkedési nehézségeiket. A szervezet tagjai által fejlesztett és létrehozott társasjátékok, általuk tervezett pólók vásárlásával is lehet a szervezetet támogatni.

 

A Zachor Alapítvány a Társadalmi Emlékezetért munkájával, oktatási programjaival a rasszizmus, az antiszemitizmus, az előítéletesség és a diszkrimináció veszélyeire hívja fel a figyelmet. Célja, hogy hozzájáruljon ahhoz, hogy a felnövekvő nemzedékek nyitottabbak legyenek mások elfogadására. Az NCTA által támogatott projektjeikben helytörténeti sétákat hoztak létre több városban – köztük Budapesten, Békéscsabán, Szegeden, Pécsett és Aszódon. A helytörténeti séták különlegessége, hogy a séták megtervezésében és kidolgozásában is aktívan részt vettek a diákok, többen közülük máig önkéntes sétavezetők. Az NCTA által hirdetett videó versenyben a szervezet projektet bemutató videója 1. helyezést ért el.

 

Kiemelkedő kezdeményezést valósított meg a Nagymákfáért Egyesület is, mely az NCTA által támogatott projektjében egy közösségi házat újított fel – közösségi összefogással. A projektben 63 önkéntes működött közre, közel 2’200’000Ft értékű önkéntes munkát fektetett a szervezet a projektbe.

 

A kecskeméti Főplébániai Karitasz Alapítvány jótékonysági koncertet szervez 2016. december 18-án, 19.00-tól a Kecskeméti Katolikus Nagytemplomban. A koncert bevétele támogatja az Alapítvány "Reménység házá"-nak működését. A programismertető a kecskeméti TV honlapján érhető el.

Tartalom