Helyi kezdeményezések Egerben I.

Nemcsak országos, hanem helyi akciók is indultak egy-egy ügy felkarolásáért. Összegyűjtöttük, hogy Eger városában milyen helyi kezdeményezésekhez lehet csatlakozni az adventi időszakban, de akár egész évben is.

 

Vöröskereszt adománygyűjtése

2016. december 9.-én és 10-én 10 -18-óráig Tesco Áruházban a Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete várja az élelmiszer adományokat, hogy segíthessenek megszépíteni a rászorulók karácsonyát.

 

Egri Advent

A Dobó téren egyedi -erre az alkalomra készült bögrében kérhetjük a forralt bort, teát, vagy a puncsot. A bögre különleges, mert ezzel segíthetünk is! Hogyan? Eger Advent cikkéből megtudhatja.

 

"Govinda étterem ételosztás"

A Krisna-hívők egész évben országszerte nagyszabású ételosztással igyekeznek segíteni a nélkülözőknek. Nincs ez másként városunkban sem. December 17-én kiemelt karácsonyi ételosztást tartanak, melynek megvalósításához pénzadományokat várnak. Bővebb információ  a Govinda étterem oldalán olvasható.

 

Adománydoboz Egerben

December 8-11. között a Gárdonyi téren, a Katona téri ABC előtt pedig egész évben helyezhetünk el tartós élelmiszert, -sőt kisállatokra gondolva állateledelt is- az Egri Norma Alapítvány kezdeményezésére kihelyezett adománydobozba. Bővebb információ az Egri Szín cikkében.

 

SZETA Adománybolt

"Az egri SZETA 1989-ben jött létre önálló, de a Szegényeket Támogató Alap értékeit és céljait magáénak valló, azokat követő alapítványként.

Feleslegessé vált holmijainkat (Gyermekruhák, cipők, háztartási eszközök, játékok, könyvek, stb.) nemcsak advent idején, hanem egész évben beadhatjuk a régi hármas iskola területén működő adománypontjukba. "

 

Tartalom