1 2 3 4

Felhívás! Önkéntes és Gyakornoki Program 2018 tavaszi félév

Felhívás! Önkéntes és Gyakornoki Program 2018 tavaszi félév

A program célja, hogy az egyetemi hallgatók számára gyakorlati lehetőséget biztosítson civil szervezeteknél, lehetőséget nyújtson a tapasztalatszerzésre és jó referenciával szolgáljon a későbbi munkakeresés során. A fiatalok betekintést nyerhetnek a civil szféra működésébe, megismerkedhetnek egy civil szervezet tevékenységével, támogató környezetben szerezhetnek hasznos tapasztalatot. A program célja továbbá, hogy elősegítse a társadalmi tudatosságot, az önkéntesség és gyakornokság magyarországi gyakorlatának terjedését.

A programra jelentkező hallgatók – akár kötelező - gyakorlati idejüket olyan tevékenységgel tölthetik el, amely szakmai fejlődésüket szolgálja. A program során a hallgatóknak legalább 40 óra önkéntes/gyakornoki munkát kell végezniük az őket fogadó civil szervezetnél. Az önkéntes/gyakornok a fogadó civil szervezet által kijelölt mentorral dolgozik együtt, a megvalósítandó önkéntes tevékenységet a mentor és az önkéntes közösen állítja össze, amit az önkéntes/gyakornok munkavégzési tervében rögzítenek. Az önkéntes munkáról a hallgatónak szakmai beszámolót kell készítene, amelyet a programért felelős munkatársunk részére küldenek el.

A hallgatók egy regisztrációs űrlap kitöltésével tudnak jelentkezni a programra, melynek határideje: 2018. március 30. 

A jelentkezési lap itt érhető el: https://goo.gl/forms/wUifcTCZYc5LA4DF3

A programba jelentkező hallgatók a következő szervezeteknél végezhetnek önkéntes/gyakornoki tevékenységet (melyekről részletes tájékoztató lentebb található) :

  • Kaptárkő Egyesület
  • Vakok és Gyengénlátók Heves Megyei Egyesülete
  • Magyarországi Tájházak Szövetsége
  • Ugar Egyesület
  • Berva-völgyi Egyesület
  • Egri Borút Egyesület
Címkék: 
File attachments: 
CsatolmányMéret
PDF icon Szervezetek részletes leírása459.27 KB