Lezajlott az önkéntességről szóló workshopunk Balassagyarmaton

Sikeresen lezajlott Balassagyarmaton is 2017. augusztus 17-én az „Észak-magyarországi települések kisközösségeinek megerősítése, aktivizálása ” című projektünk (EFOP-1.3.5-16-2016-00915) keretein belül szervezett önkéntességről szóló workshopunk. A program elsődleges célja az volt, hogy felkészítse a projektben részt vevő Nógrád megyei kisközösségek, civil szervezetek képviselőit arra, hogyan fogadjanak, toborozzanak és menedzseljenek önkénteseket. A rendezvényen szó esett az iskolai közösség szolgálat törvényileg szabályozott kereteiről, helyi gyakorlatáról, és az önkéntesek mentorálásának, jutalmazásának fontosságáról is.

A program mindenki számára nyitott volt, nem csak a projektben résztvevőknek szólt, így az esemény széles körben népszerűsítette az önkéntességet és ennek gyakorlatát. A meghívottak szót ejtettek a Balassagyarmati Önkéntes Kerekasztal létrehozásának lehetőségéről is. A Kerekasztal fő célja az önkéntesség helyi szintű koordinálása, és az érintett civil szervezetek, intézmények összefogása lenne. A Kerekasztal létrehozását a résztvevők a jövőben tervezik kivitelezni.

Az Ipoly Televízió is készített egy rövid riportot a projektről, Vartik Melindával, a projekt menedzserével. A riport a következő linken érhető el: https://goo.gl/Nd7XHo

A projektről bővebb információ itt olvasható: http://www.karpatokalapitvany.hu/efop_1.3.5_16_2016_00915

Címkék:
File attachments: